Posts

Showing posts from 2011

Pindah ofis baru di cyberjaya

Tertunggu2 masa nak pindah.. jgn tak jadi sudahlah...syukur sebab pindah jugak akhirnya..
Officially 1/12/2011 di Wisma Hasil di cyberjaya... happy juga tgk taska comel...serba baru...kawan khayra ada baru dan ada yang maintain... Hari pertama hantar khayra... Ok je.
Hari ke3...huhuh~ menangis half day...mmg tak tahan hati tgk muka khayra..sian sgt..
Tak tahu la apa tak kena hari ni.. Esoknya parent saya pun dtg tgk khayra...


Kat cyber ni best lah tempatnya sgt cool... i like .... hari ni masih ramai lagi yang kemas2 barang, atur coat stand, amik tong sampah... And yang nampak moden skang...Dah guna kad akses, tidak lagi guna punch card kuning tu...Bukan kad tu tak bagus... cuma nak rasa IT sikit :) atleast ada log kuar masuk realtime gitu :)

Alhamdulillah rezeki anak:)

Image
Semalam dapat sapaan dr member..Tahniah Intan... erK.. nape lak? Eh tak tau lagi ke..? lepas tu senyap gak... tpk ape yang nak ditahniah kan.. nak kata mengandung rasanya blm lagi... heheh :) ? ?? ??? Dapat call dari kak chah.. Tahniah Intan dapat lantikan G41 :) Tu lah my first attempt g intebiu untuk post G41... Itu pun berdebar2.. sblm ni post G31..:) Tapi ramai juga kawan2 yang tak dapat. Hope maybe next time dia akan dapat juga..Candidate ada 42..syukur alhamdulillah
Husband pulak yang terima dapat surat lantikan ni dari admin
tapi dia tak buka,dia pun tak tahu apa isi kandungan surat tu.. Rupenye rezeki tahun ni..mungkin penutup bagi tahun ni... tahun ni adalah tahun yang gembira untuk aku rasanya....:) tahun ni dapat kereta baru, rumah baru, dan post baru...Untuk Husband dan anak yang sangat aku sayangi..
Tahniah Ummi :) --> thanks syg ;)

khayra tumbuh gigi ke tiga dan keempat

until today khayra masih menyusu ibu lagi.. tapi rasa lain sikit.. rasa kasar sikit gusi.. ni mesti nak tumbuh gigi atas pulak.. 1st teeth tumbuh pada umur khayra 11 bulan ~~ demam (mana taknya..tumbuh sekali dua2 gigi bawah)


then, gigi ke3 on early june, tak lama pastu (dalam 2minggu tu tumbuh lak gigi ke 4)...


Merangkak punya la laju.. berdiri di sofa pun dah mahir... tinggal tunggu dia berjalan je ni...;)


Mulut khayra mmg bercakap je sepanjang masa... kadang intan n hubby tergelak sb mcm2 dia ckp..


Malam tadi, pas buka peti sejuk.. mcm ckp sesuatu dengan laju (mengajuk ckp mak dia la ni)...

apa tema rumah baru??

erm.. tpk.. apa nak wat denga umah baru ni.. kunci umah baru amik pada hari sabtu 11/6/2011..
mujur tak kena sebarang faedah kelewatan, cuma kena bayar 815 untuk ambil kunci...semua proses pinjaman dan pembayaran mmg di monitor oleh kami berdua..my hubby sentiasa ambil berat tentang semua proses tu...jadi mmg lega rasanya...tinggal pk apa nak wat dengan umah yang ada ni...
intan suka berukir2.. husband suka stail memoden... n ringkas... nak gak tinted all window, nak gak L-Box ceiling kapur... mcm2.. nak kipas cantik, nak lampu cantik...semua nak cantik...sabo je la ye kih3...


last sekali... setuju...moden style not english style ye.....(for the moment lah, jadi ape nnti x xtau la...lalalal)

khayra 1 tahun 2 bulan dan 3 hari ..

ahad baru ni genap khayra setahun dua bulan tiga hari.. celebrate dengan potong kek aje 19/06/2011.. kek yang diminati my lovely husband, choc chip walnut ;) tak sempat nak update blog lately, weekend mmg bz bangat..


kat umah nnti intan pastekan gambar khayra n her daddy.. ;)

sibuk pk hal nak masuk rumah

my husband kata, "syg kira smua budget nak masuk umah, if possible,
kira sekali untuk extend sikit dapur, senang nak masak n utama sekali nak letak mesin basuh kat sebelah luar"...


kira punya kira, bole la masukkan, bonus, tunggakan smua masukkan sekali... hehehe..
" ada rezeki nnti buat sekali lah" sb mikirkan nak renovate umah pas da duduk mmg susahla,
biasa bila da masuk umah kalo tak wat.. mmg akhirnya tak buat...heheheh


Kena apply cuti esok sb 1.kawasan KL tader air 48jam, mungkin balik ni umah di taman sri sinar akan terasa kesannya, 2.sb nak gak tgk kontraktor yang buat ceiling kapur L-Box dan wiring tu..kalo sambil lewa tkt nnti dia pun lewa je wat umah kita....monitoring is important ;)


antara kedai yang ingin di survey adalah avalon dan house of lighting..berapa budget, dan lampu mana yang menarik hati.. ;)

demam nak tumbuh gigi

Image
Experience new parent,... ... .. .
cam biasa la khayra aktif, tapi this 2-3 weeks mcm lain sikit, mcm kejap2 kalo ummi tader nak nangis, wisau jugak sb biasa dia nak je ngan sesape aje. ni pilih2 org.. pak utih dia, mak utih dia mak ngah dia bole dikatakan semua yang biasa jumpa je dia nak...
ni tengah sedu sambil sebut perkataan " dey dey dey deh " tak tau la apa tu...tgk iklan suka sgt..
bila check kat spital ni temp dia ok je antara 37.3-37.6. klo kt umh tinggi je. antara 37.8-39..cuak2...ni nga lepak kt bilik D602 hospital Pantai, KL tempat khayra lahir...kebetulan esok genap 11 bulan khayra lahir...kat hospital ni...heheh.....ha ni sebut "atta teta" ape maksudnye..khayra je la yang tahu...hihihi\


punya la cuak sampai warded gitu...dah semak darah urin, najis smua sahih khayra dah tak demam sb pagi tadi dah nampak 1 batang giginya mula naik.....aduila....wisau nya ummi n abah....rupernya demam nak tumbuh gigi la anakku sayang,....=)

ibuprofen

Image
first time khayra dapat ubat ni dari doktor, biasa ubat khayra 2.5ml je... ni 5ml... cuak2...eh bole ke bagi anak  makan ubat ni....huhu...tapi pakar kanak2 yg bagi..takkan salah pulak,...hahah...tapi tu la husband pun tak berani bg...eden apatah lagi..tanya second opinion, kawan sekerja wife dia doktor..


lepas tu barulah confident,mana tak nye...bila google...ubat ni may cause death...mak aih ayat ni mcm apa la pulak...meningkatkan kelajuan jantung..huh...mcm2..makin penin jadinya...nyesal tak jadi doktor..hahahah
biasa juz bagi uphamol je kan...;)

khayra manja

Image
khayra seminggu ni mmg manja sgt la, tak tahu la kenapa...mmg nak kena peluk je...bila malam pun risau gak tetibe naik suhu badan 38-39darjah...huhu...ummi sayang khayra tau...ummi doakan khayra sentiasa sihat ye...

HRA enterprise

mmg best kalo g HRA ni... semua benda ada..telekung tudung jubah dll...mmg kalo tak nak beli pape pun akan jadi anak beli jugak...hehehe...ada juga baju bby2 banyak jenama Hallmark, tak pasti mana datangnya..


Telekung yang aku beli tadi da lama cari..jenis cotton n tak jarang,angkut 2 keping... heheh..guna debit kad senang sungguh..nnti leh letak photo kedai tu...;D

http://www.tudungnur.com/

me n myCar

Image
hari ni dapat new car, biasa je...but still ingat kereta lama, almaklumla keteku semasa bujang..number pun beli 6656 ...hu...khayra pun mencari2 kete myV kepala toleh kiri kanan bila lalu kat tempat parking tu..Gen2 pun sama menerima nasib yang sama, bila bawa balik kg tu la keadaan nya...kalo bole tak nak tetinggal ape2 takot khayra tak seronok nnti...heheheh


Husband kata consider x kereta ni sbgai hadiah besday akan datang (besday aku 18/3) hehehe...
tapi arini baru 9hb, bole consider x...hihihi...sabo je la.


Yang penting khayra happy dalam kete tu nnti...sb barang dia kalo nak balik kampung sure tak leh org lain dah duduk kat belakang tu... dengan walker+stroller dah penuh..


Khayra pun kurang sihat tu..ni tunggu isya' then solat then nak nyusukan dia.. hopefully senang lah dia tido arini..
Husband ada kat bawah sibuk bukak plastik tempat duduk tu..

khayra tido

Image
weeken mcm ni khayra mmg sedap tido...ni dr malam tadi tido tak gerak2... gram tgk khayra tdo...heheheeh
ni gambo khayra 3 bulan =) tido kt umh mama angah

chilled blueberry cheese cake

Image
arini ada mood nak buat kek pulak...simple aje..yang penting hubby suka nak makan...mcm biasa dia suka puji2 sambil makan...heheheh..lawak la...tapi mmg bole di bawa ke majlis la kek ni...
Moist (mayb sb guna ice cream kowt)