Posts

Showing posts from June, 2011

khayra tumbuh gigi ke tiga dan keempat

until today khayra masih menyusu ibu lagi.. tapi rasa lain sikit.. rasa kasar sikit gusi.. ni mesti nak tumbuh gigi atas pulak.. 1st teeth tumbuh pada umur khayra 11 bulan ~~ demam (mana taknya..tumbuh sekali dua2 gigi bawah)


then, gigi ke3 on early june, tak lama pastu (dalam 2minggu tu tumbuh lak gigi ke 4)...


Merangkak punya la laju.. berdiri di sofa pun dah mahir... tinggal tunggu dia berjalan je ni...;)


Mulut khayra mmg bercakap je sepanjang masa... kadang intan n hubby tergelak sb mcm2 dia ckp..


Malam tadi, pas buka peti sejuk.. mcm ckp sesuatu dengan laju (mengajuk ckp mak dia la ni)...

apa tema rumah baru??

erm.. tpk.. apa nak wat denga umah baru ni.. kunci umah baru amik pada hari sabtu 11/6/2011..
mujur tak kena sebarang faedah kelewatan, cuma kena bayar 815 untuk ambil kunci...semua proses pinjaman dan pembayaran mmg di monitor oleh kami berdua..my hubby sentiasa ambil berat tentang semua proses tu...jadi mmg lega rasanya...tinggal pk apa nak wat dengan umah yang ada ni...
intan suka berukir2.. husband suka stail memoden... n ringkas... nak gak tinted all window, nak gak L-Box ceiling kapur... mcm2.. nak kipas cantik, nak lampu cantik...semua nak cantik...sabo je la ye kih3...


last sekali... setuju...moden style not english style ye.....(for the moment lah, jadi ape nnti x xtau la...lalalal)

khayra 1 tahun 2 bulan dan 3 hari ..

ahad baru ni genap khayra setahun dua bulan tiga hari.. celebrate dengan potong kek aje 19/06/2011.. kek yang diminati my lovely husband, choc chip walnut ;) tak sempat nak update blog lately, weekend mmg bz bangat..


kat umah nnti intan pastekan gambar khayra n her daddy.. ;)

sibuk pk hal nak masuk rumah

my husband kata, "syg kira smua budget nak masuk umah, if possible,
kira sekali untuk extend sikit dapur, senang nak masak n utama sekali nak letak mesin basuh kat sebelah luar"...


kira punya kira, bole la masukkan, bonus, tunggakan smua masukkan sekali... hehehe..
" ada rezeki nnti buat sekali lah" sb mikirkan nak renovate umah pas da duduk mmg susahla,
biasa bila da masuk umah kalo tak wat.. mmg akhirnya tak buat...heheheh


Kena apply cuti esok sb 1.kawasan KL tader air 48jam, mungkin balik ni umah di taman sri sinar akan terasa kesannya, 2.sb nak gak tgk kontraktor yang buat ceiling kapur L-Box dan wiring tu..kalo sambil lewa tkt nnti dia pun lewa je wat umah kita....monitoring is important ;)


antara kedai yang ingin di survey adalah avalon dan house of lighting..berapa budget, dan lampu mana yang menarik hati.. ;)