Posts

Showing posts from June, 2012

Pregnant kali ini

Pregnant kali ni lain dengan masa pregnant kan khayra.. Dari segi makan mmg ada cerewet sikit huhuh.. makanan tak boleh berminyak2.. Arini lunch rasa malas nak keluar office... Duk dalam ofis n teringin nak makan jantung pisang cicah sambal belacan, ( tapi mmg tade la nk dpt kat ofis ni except kalo kat pasar tani balik rebus sendiri :))


Jadi makan la terung n peria cicah sambal belacan.. sedap je rasanya... tapi mmg tak cukup nak cover... confirm lepas husband solat jumaat ni akan lapooo semula...


So awal2 dah pesan bubur kosong dari cafe level bawah ofis ni...Hubby datang antakan.... kejap je abis. hehe (sb dah lapa kan)...


kak chah kata mengandung boy kot. tapi dalam hati ni tak kisah boy ke girl sb family ramai girl kan.. so happy n ceria. So tak kisah mane2 asalkan sihat n sempurna.


Mcmana nak hadapi ni... sebelum ni... tade ape sgt alahan. masuk week 8-10 ni je cam semacam...kerja ok je. tade muntah.. Klo nak muntah pun nnti kat umah ( duunnn no why...)
Klo kat umah rasa semacam je.…

Lepas exam KAP

Alhamdulillah lepas lah exam KAP semua paper semalam. lega sgt sb dah berusaha bersungguh2 dalam preparing for exam. atleast nnti tak ralat if anything happen.. :)


Mmg tahun ni agak padat dengan Kursusnya dari bulan FEB sampai akhir APR disambung dengan exam early June... Dalam masa KAP agak rehat sb pada awal tahu exam kami bulan Disember...


Last2 dah apr baru penyelaras kata kami sempat duduki exam bulan Jun sb ada gap dalam 1 bulan..
Mcm halilintar menyediakan siapan exam dan kerja diofis pada masa sama...
Allah je tahu rasa dup dap masa tu... masa semakin mencemburi kami ketika itu..


Dalam pada masuk ofis dapat result untuk KPI last year.. Alhamdulillah cemerlang cam tahun sebelumnya... selesai 1 tugas..


Dalam minggu KAP tu ramai yang mengandung... terfikir juga khayra dah habis tempoh susu badan 2 tahun.. kalau ada bby pun best.. tapi cuma terfikir jela... Ingt dalam kepala apa pun Allah maha mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya.. Nak tambah anak bukan senang sb nak kena bagi per…