Posts

Showing posts from March, 2011

demam nak tumbuh gigi

Image
Experience new parent,... ... .. .
cam biasa la khayra aktif, tapi this 2-3 weeks mcm lain sikit, mcm kejap2 kalo ummi tader nak nangis, wisau jugak sb biasa dia nak je ngan sesape aje. ni pilih2 org.. pak utih dia, mak utih dia mak ngah dia bole dikatakan semua yang biasa jumpa je dia nak...
ni tengah sedu sambil sebut perkataan " dey dey dey deh " tak tau la apa tu...tgk iklan suka sgt..
bila check kat spital ni temp dia ok je antara 37.3-37.6. klo kt umh tinggi je. antara 37.8-39..cuak2...ni nga lepak kt bilik D602 hospital Pantai, KL tempat khayra lahir...kebetulan esok genap 11 bulan khayra lahir...kat hospital ni...heheh.....ha ni sebut "atta teta" ape maksudnye..khayra je la yang tahu...hihihi\


punya la cuak sampai warded gitu...dah semak darah urin, najis smua sahih khayra dah tak demam sb pagi tadi dah nampak 1 batang giginya mula naik.....aduila....wisau nya ummi n abah....rupernya demam nak tumbuh gigi la anakku sayang,....=)

ibuprofen

Image
first time khayra dapat ubat ni dari doktor, biasa ubat khayra 2.5ml je... ni 5ml... cuak2...eh bole ke bagi anak  makan ubat ni....huhu...tapi pakar kanak2 yg bagi..takkan salah pulak,...hahah...tapi tu la husband pun tak berani bg...eden apatah lagi..tanya second opinion, kawan sekerja wife dia doktor..


lepas tu barulah confident,mana tak nye...bila google...ubat ni may cause death...mak aih ayat ni mcm apa la pulak...meningkatkan kelajuan jantung..huh...mcm2..makin penin jadinya...nyesal tak jadi doktor..hahahah
biasa juz bagi uphamol je kan...;)

khayra manja

Image
khayra seminggu ni mmg manja sgt la, tak tahu la kenapa...mmg nak kena peluk je...bila malam pun risau gak tetibe naik suhu badan 38-39darjah...huhu...ummi sayang khayra tau...ummi doakan khayra sentiasa sihat ye...

HRA enterprise

mmg best kalo g HRA ni... semua benda ada..telekung tudung jubah dll...mmg kalo tak nak beli pape pun akan jadi anak beli jugak...hehehe...ada juga baju bby2 banyak jenama Hallmark, tak pasti mana datangnya..


Telekung yang aku beli tadi da lama cari..jenis cotton n tak jarang,angkut 2 keping... heheh..guna debit kad senang sungguh..nnti leh letak photo kedai tu...;D

http://www.tudungnur.com/

me n myCar

Image
hari ni dapat new car, biasa je...but still ingat kereta lama, almaklumla keteku semasa bujang..number pun beli 6656 ...hu...khayra pun mencari2 kete myV kepala toleh kiri kanan bila lalu kat tempat parking tu..Gen2 pun sama menerima nasib yang sama, bila bawa balik kg tu la keadaan nya...kalo bole tak nak tetinggal ape2 takot khayra tak seronok nnti...heheheh


Husband kata consider x kereta ni sbgai hadiah besday akan datang (besday aku 18/3) hehehe...
tapi arini baru 9hb, bole consider x...hihihi...sabo je la.


Yang penting khayra happy dalam kete tu nnti...sb barang dia kalo nak balik kampung sure tak leh org lain dah duduk kat belakang tu... dengan walker+stroller dah penuh..


Khayra pun kurang sihat tu..ni tunggu isya' then solat then nak nyusukan dia.. hopefully senang lah dia tido arini..
Husband ada kat bawah sibuk bukak plastik tempat duduk tu..

khayra tido

Image
weeken mcm ni khayra mmg sedap tido...ni dr malam tadi tido tak gerak2... gram tgk khayra tdo...heheheeh
ni gambo khayra 3 bulan =) tido kt umh mama angah

chilled blueberry cheese cake

Image
arini ada mood nak buat kek pulak...simple aje..yang penting hubby suka nak makan...mcm biasa dia suka puji2 sambil makan...heheheh..lawak la...tapi mmg bole di bawa ke majlis la kek ni...
Moist (mayb sb guna ice cream kowt)