Posts

Showing posts from December, 2013

Journey with parent to Kota Bharu :) Ogos 2013

Image
Assalamualaikum,
Saya nak share pengalaman kami bawa parent jalan ke kota bahru..Kami org johor mmg takde saudara di kelantan. Jadi abah kata teringin jugak nak ke kelantan. Hubby pun rasa seronok nak pergi tapi mmg tak nak drive.. penat pulak kalau fikir nak drive.. jadi kami rancang untuk pergi ke sana naik kapal terbang.. naik dari KLIA ke Kota bahru. Sewa kereta Honda City harga rm150 sehari.. Syaratnya kena pulangkan kereta pun dengan minyak yang full :)
Masa ni anak ke2 kami baru 8 bulan. tapi muka dia tak mcam lapan bulan sb Zara ni chubby sikit banding dengan kakak dia.. walaupun kedua-dua saya fullbreastfeed.. :)
Jalan di kelantan ni kami plan untuk ambil connecting room supaya senang nak bergerak sama ngan parent. Just ketuk pintu sebelah je..Khayra la tukang jerit kat situ... :)



















Front Loader Samsung 13Kg

Image
Assalamualaikum,

hari ni saya nak share dengan kawan-kawan yang nak survey mesin basuh..

Pada pandangan saya.. jika nak pilih uploader dengan front loader better ambil front loader (berdasarkan pengalaman sendiri).. 

Cucian memang bersih puashati.. takde sabun terlekat-lekat especially bila guna sabun serbuk.
Kali ni saya dan hubby pilih untuk beli mesin Washer/Dryer.. 2 dalam 1 

Nampak Washer ni mmg besar sikit muat 13kg. Alhamdulillah rezeki kami lagi.. bole digunakan dengan senang hati sb boleh masuk banyak kain and still ia bersih.. kalau musim-musim tengkujuh ni boleh la saya guna dryer sekali.. Bila keluarkan mmg panas... cuma anginkan dalam sejam dah boleh kering.. Syukur..Barakallah...


Hari-hari Playdoh :)

Image
Assalamualaikum,
Dah lama menyepi.. sibuk dengan kerja dan rumahtangga..hehehe:)
Mcm biasa kali ni nak share pasal anak-anak yang suka sgt main playdoh... dah hari2 g Alamanda (Toy's R Us)... terfikir cam ne plak.. satu tub rm4.50.. biasa klo beli mmg bukan 1 tub.. sekurang-kurangnya 4 tub...kih3... hmm... tibe-tibe husband dapat idea untuk buat playdoh sendiri... letak semua ramuan n masak...dah mmg menjadi...
kalau beli mesin dia tu ok la... mmg da mengumpul je kat umah mesin-mesin tu... rasanya dah 5 set terkumpul...takpe la asal jgn dia hadap ipad je jadik la.. biar dia ada aktiviti minda.. :)
bahan-bahan husband  letak tepung, air, garam, cream of tar tar...(yang lengan dalam gambo tu lengan husband ye... ) bukan lengan saya :) - untuk makluman husband mmg suka layan si cilik khayra.. ada je idea2 dia... ummi dgn adik tgk jela n join bila da nak warnakan je.. :)