Posts

Showing posts from July, 2012

Ramadhan ke 7

salam..


hari ini dapat emel dari kawan, inform tentang mak diorang jatuh bilik dan lumpuh oleh sebab ada salur darah yang pecah semasa jatuh tu.


Di saat Ramadhan... mesti berita ni agak menyedihkan... Harap keluarga kita semua dia jauhi bala bencana , dan berdoa agar tidak diuji dengan keadaan2 seperti ini..amin..


Untuk kawan saya tu, moga dia tabah dan semoga ibunya cepat2 sembuh dan dapat menjalani kehidupan seperti sediakala..

Khayra at i-play (^_^)

Image
Salam..


Semalam teacher khayra report yang khayra menyanyi2 sblm tido... lalalalal..
Happy sgt dier... Mana tak nyer..kan malam tadi jumpe sepupu2 nya dan main sakan kat Mcd..


Naik tangga slide n slide sendiri... saya duduk je perhati (mak buyung kan)... xlarat.. 


Alhamdulillah... teache baik2 belaka.. cakap pun softly dengan khayra... dari jauh nampak khayra kena dukung untuk basuh tangan n lepas tu lap tangan... " ok khayra, after drinks, you wash your hands ok..."
Khayra angguk2 tanda faham..


Dekat rumah pulak asyik melompat2... lepas tu says " jumping, jumping... "


Paling seronok kat i-play ni everything dia akan report in the book whether anak kita makan, atau makan 2-3 suap.. no lier... jika anak tak makan, dia akan call n minta kita suggest something that she will eat.


sebab kadang2 selera setiap anak berbeza, kalau jenis anak yang makan ape saje tu lain lah..


Di taska ini. No JUNK food allow.. hahah... even if parent bagi nugget pun teacher akan fenin... hehehe..
The…

Build in wardrobe (^~^)

Image
Salam.. 

Semalam kami sama2 memilih material untuk wardrobe kami.. hitam dan grey. kami minta agar disediakan sedikit kabinet rendah dalam 36inci (3 kaki ) untuk kami sediakan makanan / prepare cerelac ~sb kadang2 bila khayra tido dia terjaga dan minta cerelac.. makan beberapa suap then dia akan sambung tido semula.
So nak dijadikan cerita, untuk persediaan top tu rasa cam lain sikit sb warna yang ditawarkan adalah color cream coklat... huhu...~
Jadi hari ini kami bincang semula berdua.. adakah nak maintain dengan tema grey hitam tu?? sb top akan color cream... alalalala... susah jugak nak matchingkan...
saya tak prefer untuk pintu bewarna hitam sb sblm ini pengalaman dengan perabot berwarna hitam, ia akan melelas pada area pemegang, so after 5 years akan jadi tak cantik...
saya masih memikirkan dengan budget yang ade ni untuk build in wardrobe kami tu... nak disesuaikan dengan pintu huhu ~

Pregnant 15w - Salam Ramadhan & Happy Birthday to sofea

Image
Salam... alhamdulillah hari ni dah 4 hari kita berpuasa.. mcm2 dugaan dah hadapi.. harap mual2 akan berakhir tak lama lagi...


Hari ini genap 1 tahun sofea elena lahir.. malam ni adik ct akan wat sikit celebration.. kebetulan ramadhan kan....Saya pulak tgh dok fikir ape nak dibelikan sbgai adiah... nk bagi pencil box n perkakasan...fea kecik lagi... (^_^) pening lalat





--sebelah ni gambar khayra (bukan gambo sofea..heheheh)













--tok bah happy dengan cik sofea (birthday gurl tu...:)

Kisah 14weeks pregnant

semalam dah ke klinik untuk buka buku di azzahra bangi...alhamdulillah perkembangan bayi baik dalam kandungan... tapi saya yang tak berapa sihat, selesema dan sakit kepala..


Dah clarify dengan doctor ubat ape yang saya boleh ambil semasa mengandung jika selesema..Doktor kata
Hanya piriton, saya minta sekali ubat tu dengan doktor..


Sepagian saya tak sedap badan.. muntah abis.. rasa mcm perlu rehat dirumah. tapi kesian pulak kawan2 kat ofis yang sedang kerja... tahun ni saya mmg belum ambil MC yang banyak. cuma 1@2 hari tu pun jika saya betul2 tak mampu nak pergi kerja.


lebih kesian lagi my hubby sb bila saya MC dia akan kena EL nak jaga saya.


Larat x larat saya akan hadir ke ofis juga. Kehidupan khayra di taska i-play nampak semakin baik. pada awalnya menangis dalam <5min gitu. mungkin suka env. teacher yang cakap lemah lembut...


Buat masa sekarang saya cuma sedang fikirkan jika ada pembantu rumah untuk bantu saya uruskan rumah...
disebabkan mengandung ... hidung saya sgt sensitif terhadap…

13weeks pregnant

Syukur dah 13weeks..harap Allah lindungi diriku dan anak dalam kandunganku semoga menjadi anak yang baik , baik paras rupa serta soleh/solehah...


Morning ni ade muntah lepas makan maggi goreng mamak... tu je rasa nak makan..rasa sunyi office hari ini...ramai yang bercuti, bengkel dan kursus... yang kena duduk office...duduk la office...


Rasa nak cuti rehat sb badan semakin tak selesa... dulu masa anak-1 tak mcm ni... agaknya lain anak.. lain caranya...harap dimudahkan sepenjang mengandung ni..


Rasa lemah badan...nak menulis ni pun tak larat sgt.. tapi kuatkan juga.... takde aral nak bercuti di terengganu this weekend.. kalau larat nak juga ke pasar payang (wpn pregnant hati tetap nak bershopping :) heheh)...

aktiviti minggu ini

minggu ni agak penat sikit... maklumlah ada floria 2012 di putrajaya.. layan..


pegi sana jumaat malam sabtu.. org ramai tapi ok lah masih boleh berjalan n menikmati suasana malam tu...


nnti saya attach picture that taken that day...


semua cecantik.. ader kapal berhias....


sabtu... pagi2 dah bersiap g nilai square pulak.. tgk langsir survey2..nampaknya belum ade sale untuk ramadhan... lepas tu...


g restoran RN teguh makan... :) mcm2 lauk menarik kat situ...


pastu balik rehat kejap....lepas solat zohor.. bergerak ke PD lepas mak g kenduri kahwin anak kawan dia kat area senawang...


Lepas rehat n solat kat pantai teluk kemang... g makan kat restoran..
intan layan mihun tomyam je.. abg bat order satay tapi sb mengandung ni.. tak berapa nak makan satay..


malam sikit... tgk cam da malam sgt... sian abah nak kena drive balik... check in kat Tiara Beach resort...amik apartment 2 bedroom.. abg bat balik bangi... mak abah rest kat PD untuk next journey ke Kluang pada esok hari... Kami pulak akan ke segam…

hari ke3 khayra di taska i-play

hari ni pepagi khayra dah peluk ummi kuat2.. da tau da jalan nak g taska...
"Khayra nak g school?" ... "na nak" tu jawab nye...sblm ni...masa hari ke 2... jawab"nak..jumpa abg , kakak..main"


risau pulak jadinya..jgn la dia tak mo duk taska...


sesampai kat taska... " good morning yaya" hahah..dpt gelaran baru..
khayra nampak mcm malu2 gitu... lepas tu tader rasa nak main mcm biasa...
dia pegang ummi kuat2.. takpe la...nak wat mcmana...


Tunggu kejap...


Kejap...


Jap....


Ummi ckp ngan khayra yang ummi kena g work... abah pun...
Ummi kiss khayra n teacher yang lemah lembut n lepasan UPSI tu semua penyayang,
terus amik khayra dan pujuk..


Ummi g kije dengan rasa lega anak ummi suka dengan taska itu,ummi pun gumbira... :)

Taska i-play@cyberjaya

mmg letih seharian baru half day..almaklumla pregnant..


today is the first day kami antar khayra full day di taska i-play@cyberjaya..
last week dah tunjukkan dia taska tu.. dia nampak happy sb suka dengan mainan dapur n playground kat situ...


hari ni sedang dia asik main masak2... kami terpaksa bergerak sikit2 untuk balik ke office..
mmg kesian.. ummi mcm biasa mesti menagis bila tinggalkan anak gitu... (rasa x best sgt)..


husband kata tabahkan hati... ini terbaik untuk khayra.. huhu sedeh...


Ummi doakan khayra happy kat sana dengan teacher2 yang positif dan kawan2 yang pelbagai..


We love u khayra...