Journey with parent to Kota Bharu :) Ogos 2013

 Assalamualaikum,

Saya nak share pengalaman kami bawa parent jalan ke kota bahru..Kami org johor mmg takde saudara di kelantan. Jadi abah kata teringin jugak nak ke kelantan. Hubby pun rasa seronok nak pergi tapi mmg tak nak drive.. penat pulak kalau fikir nak drive.. jadi kami rancang untuk pergi ke sana naik kapal terbang.. naik dari KLIA ke Kota bahru. Sewa kereta Honda City harga rm150 sehari.. Syaratnya kena pulangkan kereta pun dengan minyak yang full :)

Masa ni anak ke2 kami baru 8 bulan. tapi muka dia tak mcam lapan bulan sb Zara ni chubby sikit banding dengan kakak dia.. walaupun kedua-dua saya fullbreastfeed.. :)

Jalan di kelantan ni kami plan untuk ambil connecting room supaya senang nak bergerak sama ngan parent. Just ketuk pintu sebelah je..Khayra la tukang jerit kat situ... :)



Breakfast day 1.. khayra happy sb duk hotel..mcm biasa excited terlebih :)

Melawat restoran kawan di area Wakaf Che Yah..Kedai mmg bersih3.. :)

Kami pilih makanan pakej lengkap semua ni baru rm70 :) murah3

First time berjamu dengan pulut durian tapi durian tu tak masak dengan kuah..
main letak je gitu.. air tuak pun ada(air nyiur)

Mak makan dengan cermat :)

Husband pun makan jugak

Abah tersenyum puashati dapat g kota bharu

Hasil tangkapan di Rantau Panjang, jeans tshirt, blause dll

baju batik di pasar siti khadijah



Puashati mandi di pool hotel :)


Aksi si comel Zara

Barang hasil tangkapan di kelantan :)




Comments

Popular posts from this blog

Taska i-play@cyberjaya

Kauthar

jalan di Vietnam